Επιτυχής διεξαγωγή του σεμιναρίου διαπραγματεύσεων στο Ηράκλειο της Κρήτης από το Diploma In Negotiations του ΟΠΑ

id: 
2190

Αθήνα, 10/10/2014

Δελτίο Τύπου

Επιτυχής διεξαγωγή του σεμιναρίου διαπραγματεύσεων στο Ηράκλειο της Κρήτης από το Diploma In Negotiations του ΟΠΑ

Διαπραγματευτικές δεξιότητες, διαχείριση συγκρούσεων, διαχείριση σχέσεων... Έννοιες που όλοι ακούμε καθημερινά και καταλαβαίνουμε τόσο τη σημασία τους όσο και τη σημαντικότητά τους.

  • Πόσοι από εμάς όμως ξέρουμε ότι μπορούμε να εκπαιδευτούμε στις διαπραγματεύσεις;

  • Πόσοι γνωρίζουμε πως η ικανότητα διαπραγμάτευσης είναι ένα soft skill, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί, βελτιωθεί, εξελιχθεί;
  • Και τελικά, δεν συμφωνούμε όλοι πως η απόκτηση γνώσης κι εμπειρίας σχετικά με τη στρατηγική διαχείριση συγκρούσεων στα διάφορα πεδία σχέσεων βοηθά στη μείωση των αρνητικών συνεπειών των συγκρούσεων αυτών και στην ανάπτυξη δημιουργικών λύσεων κι εναλλακτικών για την ικανοποίηση των αναγκών μας;

Σε συνέχεια των παραπάνω και στο πλαίσιο του Προγράμματος Diploma In Negotiations (DIN), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 το βιωματικό σεμινάριο Διαπραγματεύσεων & Διαχείρισης Συγκρούσεων στον Συνεδριακό Χώρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου κύριος Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Εισηγητές ήταν ο κ. Νικολόπουλος Ανδρέας, Καθηγητής Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων του ΟΠΑ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του DIN & ο κ. Καπουτσής Ηλίας, Πανεπιστημιακός Υπότροφος του ΟΠΑ και Εισηγητής στο DIN.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, στις τακτικές των διαπραγματεύσεων, καθώς και στις γνώσεις και τις δεξιότητες του καλού διαπραγματευτή. Επίσης, πραγματοποιήθηκε άσκηση διαπραγμάτευσης για την οποία ακολούθησε ανάλυση και συζήτηση, ενισχύοντας τον διαδραστικό χαρακτήρα του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 120 στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, καθώς και Επαγγελματίες της Κρήτης, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σεμινάριο. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου ήταν δωρεάν στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς του ΟΠΑ. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Χορηγός επικοινωνίας του σεμιναρίου ήταν ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV [εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, τηλεοπτικός σταθμός ΚΡΗΤΗ TV, ραδιοφωνικός σταθμός radio984]. Τα ζεστά ροφήματα για τις ανάγκες της εκδήλωσης ήταν ευγενική προσφορά του καφέ Δανδάλη.

Το σεμινάριο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και του Εργαστηρίου Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων του ΟΠΑ (Center for Industrial Relations and Negotiations-CIRN).

  • Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο στα κοινωνικά δίκτυα του Προγράμματος Diploma In Negotiations (facebook / twitter ).
  • Μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ για το σεμινάριο στην ΚΡΗΤΗ TV εδώ
  • Για να διαβάσετε ένα άρθρο σχετικά με το σεμινάριο, πατήστε εδώ

Σχετικά με το DIN: Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και στην ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων κατά τον χειρισμό συγκρούσεων συμφερόντων σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους, ώστε να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά και να οδηγούνται σε ικανοποιητικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκβάσεις. Ο 3ος κύκλος σπουδών του Προγράμματος ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου. Αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα μπορείτε να καταθέσετε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ιστοσελίδα: www.din.aueb.gr

Τηλ: 210 86 20 620

Mail: din@aueb.gr

Last updated: 11 April 2018