Εξαιρετικά αποτελέσματα για τον ENNOVATION, τoν 15ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας

Δελτίο Τύπου

Εξαιρετικά αποτελέσματα για τον ENNOVATION, τoν 15ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας
 

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών ομάδων που συμμετείχαν στον 15ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2023 (https://ennovation.gr/) που υποστηρίζεται από περισσότερα από 22  Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.
 

16 ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν έως τον τελικό παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδό τους μέσα από τη συμμετοχή τους στην 5μηνη διαδικασία επιτάχυνσης του διαγωνισμού. 3 από τις ομάδες βραβεύθηκαν με χρηματικά βραβεία που θα τους δώσουν το κίνητρο να προχωρήσουν περαιτέρω στην υλοποίηση της ιδέας τους. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

The Entrepreneurial Impact Awards

Στην ομάδα STELLARPAQ: Το λογισμικό της Stellarpaq βοηθά τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών φαγητού που προσφέρουν, καθώς πολλές φορές τα γεύματα είναι φτωχά κι αυτό αντανακλάται σε κακές κριτικές.

The Young Entrepreneurship Award
Στην ομάδα KORI:
Η ομάδα προτείνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός νέου συστήματος εικονικής πραγματικότητας (VR) που βελτιώνει τη διαγνωστική εμπειρία και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των παιδιατρικών οφθαλμολογικών ασθενειών.

The Research & Technology Innovation Award

Στην ομάδα NOM - NOM: Η ιδέα της ομάδας είναι η δημιουργία ενός βρώσιμου, χωρίς γλουτένη, φιλικού προς το περιβάλλον, υποκατάστατου των συμβατικών σκευασμάτων για την βρεφική οδοντοφυΐα, εμπλουτισμένο με προβιοτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βελτιώνουν τη συνολική υγεία των βρεφών και μειώνουν τους πόνους που σχετίζονται με το σχηματισμό νέων δοντιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα KORI θα καταφέρει να διεκδικήσει περισσότερη χρηματοδότηση συμμετέχοντας στον διεθνή διαγωνισμό Startup World Cap.

την 14μελή κριτική επιτροπή ειδικών συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού καθώς και εκπρόσωποι από το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του τελικού, πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης με θέμα «Entrepreneurial Skills and Mindset: How established companies develop them and why they are important».

Φέτος, οι Χορηγοί του διαγωνισμού είναι οι INSTACAR, BAYER, ROCHE, VOLTALIA & ΕΨΑ.

Ο διαγωνισμός Ennovation διοργανώνεται από το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN.

 

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, ACEin, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

τηλ.: 210 82 03 827-829, e-mail: ennovation@aueb.gracein@aueb.gr

ID: 
4028

Last updated: 19 July 2023