Βιωματικά Εργαστήρια Καλλιέργειας Επαγγελματικής Ταυτότητας

 

Βιωματικά Εργαστήρια Καλλιέργειας Επαγγελματικής Ταυτότητας
 

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης ΟΠΑ εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο Βιωματικών Εργαστήριων Καλλιέργειας Επαγγελματικής Ταυτότητας σε προπτυχιακούς φοιτητές 3ου έτους και άνω που επιθυμούν να προετοιμαστούν για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.

Ο στόχος των εργαστηρίων είναι να παρέχουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα με δεξιότητες διαμόρφωσης προτεραιοτήτων, διαχείρισης χρόνου, πίεσης, άγχους, συγκρούσεων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, σενάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης προκλήσεων, αναστοχασμό θα καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και θα βελτιώσουν την επικοινωνιακή και διαπραγματευτική τους ικανότητα.

Το 1ο Εργαστήριo Βιωματικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί:

Θεματολογία 1ου Εργαστηρίου: Δεξιότητες 21ου αιώνα (4cs)|Επικοινωνία, Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Κριτική σκέψη

Συγκεκριμένα:

1. Δεξιότητες της κοινωνικής ζωής (Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Προσαρμοστικότητα, Ανθεκτικότητα, Υπευθυνότητα).
2. Δεξιότητες διαμεσολάβησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης
3. Τεχνικές Ενδυνάμωσης Δημιουργικής Σκέψης και Συνεργασίας.
4. Αναγνώριση δυνατών σημείων, αδυναμίες, αξίες και προσανατολισμός στη διαμόρφωση σταδιοδρομίας

Λόγω του Βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου, οι θέσεις για κάθε εργαστήριο είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει των αιτήσεων συμμετοχής.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το 1ο Βιωματικό Εργαστήριο γίνονται ηλεκτρονικά έως και Τρίτη 07.11.2023 στις 14.00 ώστε μετά να αποσταλούν σχετικές οδηγίες στους συμμετέχοντες.

Επισυναπτόμενα Αρχεία: