ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΛΩΡΑ

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 1ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 717

H Φλώρα Κοκκινάκη είναι Καθηγήτρια στο  Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1991. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MPhil), ενώ το 1997 απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα (PhD) στην Ψυχολογία από το University College London (UCL). Από το 1997 μέχρι το 1999 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο London Business School. Έχει διδάξει στο UCL, στο LSE, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ψυχολογία του Καταναλωτή, τη Διαφήμιση και την Κοινωνική Ψυχολογία. Το ερευνητικό έργο της έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως: British Journal of Psychology, Journal of Advertising, International Journal of AdvertisingBritish Journal of Social Psychology, Journal of Economic Psychology, Acta Psychologica, Journal of Consumer Behaviour κ.ά. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων SSCI (Web of Science) έχον γίνει περισσότερες από 700 αναφορές στο έργο της, ενώ σύμφωνα με τη βάση Google Scholar οι αναφορές υπερβαίνουν τις 2700. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα σχετικά με την Ψυχολογία, τη Συμπεριφορά Καταναλωτή, τη Διαφήμιση και τις Διαπραγματεύσεις.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 15-04-2024

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.