ΖΥΜΠΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τμήμα Στατιστικής
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 6ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 418

Ο Αλέξανδρος Α. Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφοιτώντας με γενικό βαθμό ¨Άριστα¨. Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science) από το City University.  Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή, ειδικό επαγγελματικό τίτλο από την Ένωση των Βρετανών Αναλογιστών (Certificate of Actuarial Techniques) και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας.

Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως Αναλογιστής και Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα, έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Την διετία 2013 -14 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα Ελλάδος ως συντονιστής του έργου που αφορούσε στην προετοιμασία της ΕλληνικήςΑσφαλιστικής Αγοράς  για το πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ (SOLVENCY II).

Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες ερευνητικές  εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών συστημάτων. Οι εργασίες του, έχουν λάβει ειδικές διακρίσεις από αναλογιστικές ενώσεις του εξωτερικού (The Institute of Actuaries of Japan, Institute and Faculty of Actuaries-London and Casualty Actuarial Society-USA). Είναι συγγραφέας έξι πανεπιστημιακών βιβλίων, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Reviewer της American Mathematical Society.

Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Αναλογιστικής Επιστήμης στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα ασκεί συμβουλευτικά καθήκοντα σε εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 10-11-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.