Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή του MIT Ιωάννη Ν. Τσιτσικλή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ

Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤεχνολογικόΥ ΙνστιτούτοΥ της Μασαχουσέτης

ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΤΣΙΤΣΙΚΛΗ

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018  και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Καθηγητή του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ),  Ιωάννη Ν. Τσιτσικλή.

Ο τιμώμενος διδάσκει από το 1984 στο ΜΙΤ όπου είναι Καθηγητής και Διευθυντής του διατμηματικού Εργαστηρίου Συστημάτων Πληροφοριών και Αποφάσεων (L.I.D.S.). Το ερευνητικό του έργο είναι εξαιρετικά ευρύ και εστιάζεται κυρίως στις περιοχές της ανάλυσης συστημάτων, βελτιστοποίησης, αυτόματου ελέγχου και επιχειρησιακής έρευνας. Διαθέτει περίπου 160 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συγγράψει τέσσερα βιβλία (διδακτικά συγγράμματα και μονογραφίες) και έχει τιμηθεί για το υποδειγματικό συγγραφικό του έργο με το INFORMS Saul Gass Expository Writing Award (2017). Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ άλλων το ACM Sigmetrics Achievement Award (2016), το ΙΕΕΕ Control Systems Award (2018), το βραβείο Ιδρύματος Μποδοσάκη (1995), το Εθνικό βραβείο της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (2017) και πολλαπλά βραβεία για διάφορες δημοσιεύσεις από τις επιστημονικές εταιρίες ΙΕΕΕ, ACM και INFORMS. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ (από το 2007) και επίτιμος διδάκτωρ του Université Catholique de Louvain, στο Βέλγιο (2008).

Η τελετή αναγόρευσης θα αρχίσει με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής Καθηγητή Νικόλαο Μαλεύρη. Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογία της Πληροφορίας Καθηγητή Γεώργιο Δ. Σταμούλη. Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμωμένου σε Επίτιμο Διδάκτορα και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του με θέμα: «Πληροφορία και αποφάσεις: από τον αυτόματο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη».

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

ID: 
945
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 10-05-2018