Πραγματοποίηση Εκδήλωσης-Βράβευσης του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης-Βράβευσης

του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

 

Σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Εκδήλωση – Βράβευση των διακριθέντων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» .

 

Στον Διαγωνισμό, ο οποίος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα «100 Χρόνια από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών», συμμετείχαν 518 μαθητές Γ’ Λυκείου οι οποίοι εξετάστηκαν με εξ αποστάσεως μεθόδους στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

 

Στην Εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Καθηγητής Νικόλαος Χριστοδουλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης και εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μανούσος, και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης κυρία Χαρά Ξάνθη. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι 21 πρώτοι επιτυχόντες λαμβάνοντας το Αργυρό Συλλεκτικό Νόμισμα του Πανεπιστημίου με θέμα "100 Χρόνια από την Ίδρυση του ΟΠΑ" .

 

Το ΟΠΑ επιδιώκει ο μαθητικός Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» να καθιερωθεί ως μόνιμος ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια.  Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και θα δημιουργηθούν κίνητρα στην νέα γενιά, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις.

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

 

 

ID: 
2518
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 01-10-2020