Πανηγυρική έναρξη Εβδομάδας Υποδοχών των Α’ ετών φοιτητών και φοιτητριών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανηγυρική έναρξη Εβδομάδας Υποδοχών των Α’ ετών φοιτητών και φοιτητριών

 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του και διοργάνωσε την Εβδομάδα Υποδοχών (10-13 Οκτωβρίου) προκειμένου να γνωρίσουν τις αξίες, τα επιτεύγματα, αλλά και την κουλτούρα του Πανεπιστημίου μέσα από έναν κύκλο εκδηλώσεων ενημερωτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμό από τις Πρυτανικές Αρχές και τους Κοσμήτορες των Σχολών, απονομή τιμητικών επαίνων στους 6 πρώτους φοιτητές κάθε Τμήματος καθώς και παρουσίαση των πολιτιστικών ομάδων της Φοιτητικής Λέσχης του ΟΠΑ.

Η φετινή διοργάνωση για τους πρωτοετείς, εμπλουτίστηκε με επιπλέον ενημερωτικές ζωντανές εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, Καθηγητές του ΟΠΑ προετοίμασαν και παρουσίασαν, καλές πρακτικές και συμβουλές για την προσαρμογή των φοιτητριών και φοιτητών στον πανεπιστημιακό τρόπο μελέτης. Στη συνέχεια, η εθελοντική ομάδα «AUEB GenZ» πρόβαλλε το πολυδιάστατο έργο της και περιέγραψε τρόπους σύνδεσης με τα κοινωνικά δίκτυα του Πανεπιστημίου.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υποδοχών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της πτέρυγας Αντωνιάδου, λειτουργούσαν περίπτερα που φιλοξενούσαν τις ομάδες της φοιτητικής Λέσχης ΟΠΑ, αλλά και συναφών φοιτητικών φορέων, που  ενημέρωναν για το πρόγραμμά τους και αποδέχονταν τα αιτήματα συμμετοχής των πρωτοετών. Να σημειωθεί ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα 2-6 Οκτωβρίου, εθελοντές – φοιτητές του ΟΠΑ, είχαν αναλάβει να προϋπαντήσουν και να ξεναγήσουν τους πρωτοετείς στους χώρους του Πανεπιστημίου ώστε να εξοικειωθούν με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Το ΟΠΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, εξασφάλισε για τις εκδηλώσεις του ταυτόχρονη παρουσία διερμηνέων νοηματικής γλώσσας παρέχοντας προσβασιμότητα σε όλους τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Η κορύφωση των δραστηριοτήτων της εβδομάδας υποδοχών ήταν το μεσημέρι της 13ης Οκτωβρίου όπου η κοινότητα του ΟΠΑ πραγματοποίησε αναμνηστική ομαδική φωτογράφιση στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτηρίου και διασκέδασε με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από DJ, απολαμβάνοντας τα προϊόντα που γενναιόδωρα προσέφεραν οι χορηγοί του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, τα αναψυκτικά προσέφερε η «The Coca Cola Company», τις μπύρες χωρίς αλκοόλ η εταιρία «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ» και τα πατατάκια η εταιρία «TOTTIS».

Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Υποδοχών μπορείτε να βρείτε εδώ

ID: 
4131

Τελευταία ενημέρωση: 16-10-2023