Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη του ACEin του ΟΠΑ, βραβεύει την ελληνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                 

13 Φεβρουαρίου 2018

“The Digital Gate II”

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύει την ελληνική καινοτομία
και επιχειρηματικότητα
 
Οι καλύτερες ψηφιακές ιδέες και εφαρμογές
με δυνατότητα υλοποίησης στον χώρο του αεροδρομίου

 

Ο 2ος διαγωνισμός καινοτομίας The Digital Gate ΙΙ: Airport Innovation Challenge ολοκληρώθηκε και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) βράβευσε για μία ακόμα φορά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες με δυνατότητα υλοποίησης στον χώρο του αεροδρομίου! Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, με περισσότερους από 100 εκπροσώπους από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο.
 
Ο δεύτερος κύκλος του “The Digital Gate”, μιας συνεργασίας του ΔΑΑ με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν και φέτος εξαιρετικά επιτυχημένος. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 162 συμμετέχοντες με 58 διαφορετικές προτάσεις καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών για το αεροδρόμιο και την ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα.
 
Μέσα από τα τρία στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκρίθηκαν 8 ομάδες (https://thedigitalgate.gr/dgiipilots/) με επιχειρηματικές ιδέες που αφορούσαν στη λειτουργική υποστήριξη του αεροδρομίου, τη διευκόλυνση των επιβατών/επισκεπτών, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες για τους τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δύο από τις ομάδες που έφτασαν στον τελικό και βραβεύτηκαν φιλοξενούνται και υποστηρίζονται ήδη από το Κέντρο ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, με την ουσιαστική καθοδήγηση έμπειρων στελεχών του αεροδρομίου, στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και οι 8 ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους σε πραγματικό περιβάλλον.
 
Οι ομάδες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής είναι οι ακόλουθες:
 
Η ομάδα HUBA (Human Behaviour Analysis System) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), έλαβε το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων. Το HUBA επιτυγχάνει διακριτική ανάλυση της κίνησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας μέσω αισθητήρων και καμερών βάθους.
 
Η ομάδα bespot., έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Retail Innovation. Η εφαρμογή bespot. επιβραβεύει τους χρήστες κάθε φορά που επισκέπτονται ένα κατάστημα.
 
Η ομάδα MyLayover έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Travellers’ Experience. Το MyLayover στοχεύει στους transit επιβάτες που έχουν ενδιάμεσο χρόνο παραμονής μεγαλύτερο ή ίσο των 6 ωρών και τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Αθήνα μέσα από ολιγόωρες συναρπαστικές εμπειρίες.
 
Η ομάδα Recytrust έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Environmental Sustainability. H Recytrust επιβραβεύει το προσωπικό του αεροδρομίου που ανακυκλώνει προϊόντα μέσα από τους έξυπνους κάδους της.
 
Οι ομάδες που βραβεύτηκαν θα λάβουν η κάθε μία το χρηματικό ποσό των 3.000€, τη δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας του πιλοτικού τους για 1 ακόμη χρόνο στο περιβάλλον του αεροδρομίου, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη στην προετοιμασία τους για χρηματοδότηση από νέα funds.
 
Περισσότερες πληροφορίες:
http://thedigitalgate.gr
https://twitter.com/DigitalGateATH
https://www.facebook.com/DigitalGateATH
Γραφείο Τύπου ΔΑΑ
τηλ.: 210 3537227
e-mail: press_info@aia.gr
Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin)
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τηλ Γραμματείας: 2108203827
Email: acein@aueb.gr

 Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών SAS, CISCO, Κωτσόβολος, IBM, Microsoft, 12PM, Census, UNISYSTEMS / iqbility, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΕΙΠ / ΕΕΔΕ, ELTRUN ΟΠΑ, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ, HEPIS.

ID: 
741

Τελευταία ενημέρωση: 23-02-2018