Νέα διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Νέα διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατατάσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) για το έτος 2020 μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει.

Πιο συγκεκριμένα, το ΟΠΑ στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business & Management Studies) κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 101-150. Στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών (Economics & Econometrics) και της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance) το ΟΠΑ κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 151-200. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα εν λόγω επιστημονικά πεδία το ΟΠΑ είχε και την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Επιπλέον, στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών (Social Sciences and Management), που περιλαμβάνει  πλήθος επιστημονικών πεδίων (πχ, Accounting & Finance, Business & Management Studies, Communication & Media Studies, Development Studies, Economics & Econometrics, Education, Library & Information Management, Politics & International Studies, Social Policy & Administration, Sociology, Sports, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα στην 258η θέση που είναι και πάλι η υψηλότερη επίδοση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science and Information Systems) το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 351-400.

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα 45.000 στελεχών επιχειρήσεων και 95.000 ακαδημαϊκών αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2020

 

Επιστημονικό πεδίο

Θέση κατάταξης 2020

Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business & Management Studies)

101-150

Οικονομικά (Economics & Econometrics)

151-200

Λογιστική & Χρηματοοικονομική (Accounting & Finance)

151-200

Επιστήμη Υπολογιστών & Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science & Information Systems)

351-400

Eπιστημονική περιοχή

Θέση κατάταξης 2020

Κοινωνικές Επιστήμες (Social Sciences & Management)

258

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
2185
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2020