Επίσκεψη Ενημέρωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία του Βουλευτή Χρήστου Ταραντίλη στο ΟΠΑ

Επίσκεψη Ενημέρωσης για την Έρευνα και την Καινοτομία

του Βουλευτή Χρήστου Ταραντίλη στο ΟΠΑ

 

Επίσκεψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, ο Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, Βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής.

Στο πρώτο μέρος της επίσκεψής του που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΟΠΑ, ο Καθηγητής Χ. Ταραντίλης, μετά το καλωσόρισμα από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, παρακολούθησε την παρουσίαση της ερευνητικής δραστηριότητας στο ΟΠΑ με εισηγητή τον Αντιπρύτανη Έρευνας και δια Βίου Μάθησης Καθηγητή κ. Γιώργο Λεκάκο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Ταραντίλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες και τους Πρόεδρους των Τμημάτων του ΟΠΑ.

Στη συνέχεια, στο κτήριο της οδού Τροίας του Πανεπιστημίου έγινε παρουσίαση του έργου  Υποστήριξης της επιχειρηματικότητας από το ΟΠΑ με Εισηγήτρια την Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη. Κατόπιν, η  Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη, Επικεφαλής της Μονάδας Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) παρουσίασε την δραστηριότητα της Μονάδας. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών και ερευνητικών ομάδων  που έχουν υποστηριχθεί από τη Μονάδα όπως οι: Tekmon, CollegeLink, Clio Muse Tours, ExCID. Το δεύτερο μέρος της επίσκεψης του Βουλευτή Χρήστου Ταραντίλη, ολοκληρώθηκε στα Ερευνητικά Εργαστήρια του ΟΠΑ όπου είχε συζήτηση με τους Διευθυντές των Εργαστηρίων.

Ο κ. Ταραντίλης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο ΟΠΑ, δήλωσε: «Η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνδυασμό με την ώριμη πλέον δράση των υποστηρικτικών δομών του, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοποίηση της έρευνας, διαχέοντας το όφελος στην κοινωνία και τους πολίτες».

 

           

ID: 
3813

Τελευταία ενημέρωση: 28-02-2023