Εκδήλωση βράβευσης 8ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας

Εκδήλωση βράβευσης 8ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας

Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜοΚΕ ΟΠΑ)

 

Δελτίο Τύπου

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜοΚΕ ΟΠΑ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου την εκδήλωση βράβευσης του 8ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του ιδρύματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου (ACEin) με τη συμμετοχή μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή Εμμ. Γιακουμάκη και σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής του Πανεπιστημίου για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων της ΜοΚΕ ΟΠΑ από την υπεύθυνη για τη λειτουργία της Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε. Βουδούρη. Όπως ανέφερε η ίδια, η ΜοΚΕ ΟΠΑ διακρίνεται για τη συνεισφορά της στην ενίσχυση της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του Πανεπιστημίου, καθώς και για τη διασύνδεσή τους με τον επιχειρηματικό κόσμο, καταγράφοντας στα 8 χρόνια λειτουργίας της περισσότερους από 8.000 ωφελούμενους. Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας αποτελεί δράση της ΜοΚΕ που έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου καταφέρνοντας να προσελκύσει φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 54 ομάδες να έχουν υποβάλει στην πρώτη φάση του. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των δράσεων του φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας Thinkbiz από την κα  Κ. Μουντάκη, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έπαινοι στις 11 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού και ακολούθησε η βράβευση των πέντε ομάδων που διακρίθηκαν. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση συμμετείχαν στο εξειδικευμένο workshop «META Disruptive Talent» που πραγματοποίησε η κυρία Μ. Κοκκίνου, Human Capital Consultant της ICAP.

Το πρώτο και δεύτερο βραβείο υποστηρίχθηκαν με χρηματικό έπαθλο από τις εταιρίες Κρόνος Α.Ε. και IntercommFoods και έλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες PriceFrontier.com (Ν. Σαραντινός, Α. Σαραντινού, Κ. Σαραντινός και Γ. Σαραντινός) για τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας πρόβλεψης της πορείας των τιμών των προϊόντων ηλεκτρονικών καταστημάτων και CargOps (Β. Γεωργόπουλος, Ν. Δουρελιάδης, Π. Καζαντζής και Ε. Ποταμιάνος) για την πρόταση υπηρεσίας παρακολούθησης εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά με τη χρήση τεχνολογιών IOT. Το τρίτο βραβείο που υποστηρίχθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε. και το ΟΠΑ μοιράστηκαν οι ομάδες OneConnect (Α. Παπίδας, Χ. Αυγουστίδης) για την πρόταση υπηρεσίας αυτόματης ειδοποίησης τρίτων σε περίπτωση ατυχήματος ποδηλάτη, FORYOU (Κ. Τσίπρας, Δ. Κεφαλόπουλος, Σ. Ιωάννου, Δ. Πέρρος, Κ. Τασσοπούλου και Σ. Σιδέρης) για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνδυασμού social network & recommendation system, και ΥΔΝΟΝ (Γ. Αδαμόπουλος, Δ. Σούλη, Μ. Γεωργαλλά και Χ. Γεωργαλλάς) για την παραγωγή ελληνικής μπύρας με τρούφα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείου επιχειρηματικής αριστείας στον Π. Ευμορφίδη, ιδρυτή της Coco-Mat και απόφοιτο του ΟΠΑ. Ο κ. Ευμορφίδης έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για όλα εκείνα που συνέβαλαν στην επιχειρηματική του πορεία, ενώ προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μην διστάζουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που αναδύονται, και να γίνουν οι ίδιοι φορείς των αλλαγών που θέλουν να δουν στην κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά χειροποίητα εδέσματα σε μία μεγάλη ποικιλία, ευγενική χορηγία της εταιρίας “Οικογένεια Λουκάκου”, και να απολαύσουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ, ευγενική χορηγία της εταιρείας "ThinkingCup".

ID: 
1411

Τελευταία ενημέρωση: 11-12-2018