Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Dragon Boat Festival

 

Το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, Έλληνες και Κινέζοι συμμετέχοντες γιόρτασαν από κοινού το Dragon Boat Festival στον Πειραιά, ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και ευημερία και εκφράζοντας την προθυμία τους να σφυρηλατήσουν ισχυρότερους διμερείς δεσμούς προς όφελος και των δύο χωρών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από την COSCO Shipping Lines (Greece), την China Public Diplomacy Association, την Πρεσβεία Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και το Athens Business Confucius Institute.

Οι Έλληνες καλεσμένοι μυήθηκαν στην ιστορία, τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις του Dragon Boat Festival και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά παραστάσεις πολεμικών τεχνών.

Το ετήσιο Dragon Boat Festival έχει να κάνει με την ενότητα και την αρμονία, όπως ακριβώς οι Κινέζοι και οι Έλληνες εργάζονται από κοινού σε αυτό το "win-win" λιμενικό έργο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zenggang κατά τον χαιρετισμό του.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη, του Αντιδημάρχου Σαλαμίνας Παντελή Διολέτη και του Προέδρου της China Public Diplomacy Association Wu Hailong.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος, Αντιπρύτανης Έρευνας και δια Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, ο οποίος προέτρεψε το κοινό να «αγκαλιάσει τις αξίες που ενσωματώνει αυτό το φεστιβάλ».


To Ινστιτούτο Κονφούκιος Αθηνών (Athens Business Confucius Institute)

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών ιδρύθηκε το έτος 2009 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το University of International Business and Economics του Πεκίνου και το Office of Chinese Language Council International (HANBAN). Τον Ιούνιο του 2020, η έδρα του Ινστιτούτου Κομφούκιου (HΑΝΒΑΝ) μετονομάστηκε σε Κέντρο Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας και δεν συμμετέχει πλέον στη χρηματοδότηση των Ινστιτούτων Κομφούκιος. Έκτοτε, το Διεθνές Ίδρυμα Κινεζικής Εκπαίδευσης, ο νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που αποτελείται από πανεπιστήμια και οργανισμούς, έχει αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση των Ινστιτούτων Κομφούκιος.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών είναι το πρώτο Ινστιτούτο Κομφούκιος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και το τρίτο στην Ευρώπη με κατεύθυνση τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Το Ινστιτούτο στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και να συμβάλει στο πολιτιστικό πλησίασμα και την περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

ID: 
3997

Τελευταία ενημέρωση: 26-06-2023