Διοργάνωση εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2018» από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διοργάνωση εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2018»

από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ

 

Με εμπειρία 25 ετών, το ΟΠΑ με την ευθύνη του Γραφείου Διασύνδεσης, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2018».

Η εκδήλωση αποτελεί κορυφαία δράση σε μία σειρά υπηρεσιών που προσφέρει το Γραφείο Διασύνδεσης - αναπόσπαστο τμήμα της Μονάδας Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας του ΟΠΑ - η αποστολή του οποίου είναι να παρακολουθεί τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, να συνδέει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό χώρο με τον παραγωγικό με σωστή και έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση, και να συμβάλλει στην εύρεση θέσεων εργασίας τόσο σε τελειόφοιτους όσο και σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου.

Στόχος της φετινής εκδήλωσης, διάρκειας 2 ημερών, είναι οι συμμετέχοντες φοιτητές και απόφοιτοι, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, όχι μόνο να αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία από τη διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω των απευθείας συνεντεύξεων που θα έχουν με εκπροσώπους των 72 εταιρειών που συμμετέχουν, αλλά και να διαμορφώσουν μια σαφέστερη εικόνα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η εκδήλωση, εξαιρετικά προσφιλής στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις καριέρας ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη χώρα και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, από την περυσινή αντίστοιχη εκδήλωση προέκυψε σημαντικά μεγάλος αριθμός συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και των φοιτητών/ αποφοίτων μας είτε σε επίπεδο πρόσληψης είτε σε επίπεδο απασχόλησης μέσω προγράμματος πρακτικής άσκησης. Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαχρονικής και στενής συνεργασίας που διατηρεί το Πανεπιστήμιό μας με τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, η εκδήλωση φέτος διπλασιάστηκε τόσο ως προς την διάρκεια όσο και ως προς τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Μαΐου, από τις 9:30 έως τις 17:00 στο κτήριο «Μηχανουργείο» στην «Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων».

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

ID: 
972
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 18-05-2018