Διεθνών αναγνωρίσεων συνέχεια για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνών αναγνωρίσεων συνέχεια για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στρατηγικός στόχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) είναι η ενεργή συμμετοχή και αναγνωρισιμότητά του στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το ΟΠΑ κατατάσσεται σε υψηλές θέσεις από έγκριτους διεθνείς φορείς αξιολόγησης, γεγονός που αντανακλά την ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του.

Πρόσφατα, ο διεθνής φορέας US News κατέταξε το ΟΠΑ στην 201η θέση μεταξύ των κορυφαίων 250 Πανεπιστημίων παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Economics and Business) για το 2020, κυρίως λόγω της υψηλής απήχησης του ερευνητικού έργου και της θετικής φήμης του Ιδρύματος.

Επίσης ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Eduniversal, ο οποίος δημοσιοποίησε πρόσφατα τα 1.000 καλύτερα Πανεπιστήμια Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Schools) για το 2019, κατέταξε για 3η συνεχόμενη χρονιά τη Σχολή Διοίκησης Eπιχειρήσεων του ΟΠΑ στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου (4 Palmes – Top Business School).

Τέλος, ο φορέας Τimes Higher Education κατέταξε το Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ μεταξύ των θέσεων 301-400 παγκοσμίως στο πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών (Computer Science) για το 2020.  

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
1990
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 20-11-2019