Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων επιλογής μαθημάτων και συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020-21

 

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2020

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

 

Η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων επιλογής μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα  12 Οκτωβρίου 2020 και θα λήξει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σύμφωνα με το αναθεωρημένο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2020-2021.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Από την Πέμπτη 15/10/2020 οι πρωτοετείς φοιτητές του ΟΠΑ (ηλεκτρονικά εγγραφέντες μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας) θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://uregister.aueb.gr για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους φοιτητές (Ηλεκτρονική Γραμματεία, e-class, webmail, Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα κ.λπ.).

 

Για αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία ενεργοποίησης λογαριασμών για τις ηλεκτρονικές  υπηρεσίες πατήστε εδώ.

 

Οι δηλώσεις μαθημάτων θα γίνουν μετά την ενεργοποίηση των λογαριασμών δηλαδή μετά τις 15/10/2020.

 

 

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να ακυρώσουν το βαθμό τους σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου που έχουν ήδη επιτύχει κατά την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2020, οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση και να την καταθέσουν στην γραμματεία του τμήματός τους, κατά την περίοδο των δηλώσεων μαθημάτων (12-26/10/2020) με τους κάτωθι τρόπους:

 

  1. Με φυσική παρουσία στη Γραμματεία του Τμήματος κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (για τηλέφωνα επικοινωνίας πατήστε εδώ) προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα.
  2. Ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας του Τμήματος (για email Γραμματειών πατήστε εδώ) από τον ιδρυματικό λογαριασμό του φοιτητή/τριας (username@aueb.gr). Η αίτηση θα συνοδεύεται από φωτοτυπία ταυτότητας.

 

Προσοχή: Η αίτηση επανεξέτασης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναιρεθεί.

 

Η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συγγραμμάτων – Εύδοξος (www.eudoxus.gr), του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

1ο ΒΗΜΑ: Δήλωση Μαθημάτων

 

Για να δηλώσετε τα μαθήματά σας, θα πρέπει να υποβάλετε δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος https://e-grammateia.aueb.gr/unistudent, κάνοντας χρήση των προσωπικών σας στοιχείων πρόσβασης (username/password).

 

Προσοχή: Για την οριστική υποβολή της δήλωσης, πατήστε το πλήκτρο “Αποθήκευση Δήλωσης”. Στη συνέχεια, σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε τη δήλωσή σας για να έχετε αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης. Μπορείτε να τροποποιήσετε τη δήλωσή σας μέχρι τη λήξη της περιόδου υποβολής δηλώσεων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

2ο ΒΗΜΑ: Δήλωση Συγγραμμάτων

 

Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία τη δήλωση των μαθημάτων σας, εισέρχεστε στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων www.eudoxus.gr για να επιλέξετε τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δηλώσατε για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των ίδιων προσωπικών στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιείτε στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος. 

 

Προσοχή: Η Δήλωση Συγγραμμάτων γίνεται μέσω του Συστήματος Εύδοξος. Η διαχείριση του Συστήματος Εύδοξος δεν γίνεται από το Πανεπιστήμιο. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση δήλωσης και παραλαβής συγγράμματος σε μάθημα που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων.

 

Κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ Α 83/11-5-2016), είναι δυνατή η χορήγηση δωρεάν έντυπων διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου.

 

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τόσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, όσο και αυτοί που είναι ήδη κάτοχοι δεύτερου πτυχίου προπτυχιακών σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

 

Όσοι φοιτητές δεν έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω της υπηρεσίας ενεργοποίησης ηλεκτρονικού λογαριασμού επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://uregister.aueb.gr/

 

Όσοι φοιτητές έχετε μη λειτουργικούς κωδικούς ή δεν μπορείτε να εισέλθετε στην ηλεκτρονική Γραμματεία ή δεν μπορείτε να εισέλθετε στο σύστημα Εύδοξος, μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική ανάκτηση των στοιχείων σύνδεσης από την ιστοσελίδα https://mypassword.aueb.gr/reset_password.php

 

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης μαθημάτων (π.χ. μέγιστος αριθμός μαθημάτων) μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματός σας.

 

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης συγγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (helpdesk@eudoxus.gr) ή στο 210-7722100.  Πληροφορίες για τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”  παρέχονται στη σελίδα www.eudoxus.gr. Αναζήτηση βιβλίων στη σελίδα  http://service.eudoxus.gr/search/.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ID: 
2533
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 09-10-2020