Ανακοίνωση Τμήματος ΔΕΤ για αριστεία και διακρίσεις φοιτητών του

07/ 06/ 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Αριστεία και διακρίσεις φοιτητών ΔΕΤ

 

Με συνεχείς διακρίσεις σε φοιτητικούς διαγωνισμούς το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στην Αριστεία και το υψηλό επίπεδο των καθηγητών και των φοιτητών του.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φοιτητές του ΔΕΤ, οι Μ. Ανδριανού, Αν. Τσαγκάρη, Ι. Κουρουπάκη και Ζ. Κώττη, κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της KPMG “Ace the Case”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Αθήνα . Το πρόγραμμα Ace the Case, το οποίο περιλαμβάνει σεμινάριο και διαγωνιστικό μέρος, στοχεύει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στη δημιουργία και ανάλυση business plans, τη διαχείριση του χρόνου, την ομαδικότητα, τις τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης και τη δημιουργική σκέψη.

Τον ίδιο μήνα, η ομάδα “CargOps”, αποτελούμενη από τους φοιτητές Β. Γεωργόπουλο, Ν. Δουρελιάδη, Π. Καζαντζή και Ε. Ποταμιάνο με επιστημονικό σύμβουλο, τον Καθηγητή Χρ. Ταραντίλη, ήταν η νικήτρια ομάδα του φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας JA Start Up, που διοργάνωσε και φέτος το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Την καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα τους για τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους σχεδίασαν και δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος "Ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα" με διδάσκοντες τους Καθ. Γ. Ι. Δουκίδη και Δρ. Στ. Λουνή. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Junior Achievement Europe Εnterprise Challenge 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018.

Στις εταιρείες isMood, Shopmind και Nimbata, απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία στον διαγωνισμό Startups d.Day, στο πλαίσιο του digital economy forum 2018, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στον διαγωνισμό Startups d.Day, ο οποίος απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Οι start-ups εταιρείες, ιδρυτές των οποίων είναι απόφοιτοι και οι φοιτητές του ΔΕΤ Α. Κασσιμάτη (συνιδρύτρια εταιρίας isMOOD κι απόφοιτος ΔΕΤ), Α. Γρίβα και Β. Σταύρου (ομάδα ShopMind κι υποψήφιοι διδάκτορες ΔΕΤ) και Δ. Πουρναράκης (συνιδρυτής εταιρίας Nimbata και διδάκτορας ΔΕΤ), συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες Social media analytics services based on sentiment analysis, Retail customer analytics services based on shopping missions analysis και Digital marketing services based on call data.

Στο ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου σημαντικού φοιτητικού διαγωνισμού Hult Prize, ο οποίος διεξήχθη τον Απρίλιο στην Πάτρα, με ζητούμενο την «αξιοποίηση της ενέργειας για να αλλάξει τη ζωή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων», διακρίθηκε η ομάδα Park&able. Επόμενος σταθμός για τα μέλη της, Γ. Μεθενίτη, Αν. Κώτσα, Ορ. Σκουτέλλα και Γ. Μπακάλη είναι το Λονδίνο, όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Διαγωνισμού.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης δήλωσε σχετικά: «Οι βραβεύσεις των φοιτητών μας τεκμηριώνουν το υψηλό επίπεδο των σπουδών που παρέχει το Τμήμα, καθώς και τη ροπή των φοιτητών μας προς την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την αριστεία».

 

 

Σύντομο προφίλ Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ)

Το ΔΕΤ, με έτος ίδρυσης το 1999, είναι ένα από τα κορυφαία τμήματα των Ελληνικών ΑΕΙ, καταλαμβάνοντας και φέτος (για δεύτερη συνεχή χρονιά) την πρώτη θέση στο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών "Οικονομία και Πληροφορική". Επενδύουμε συστηματικά στην ποιότητα και την καινοτομία, επιδιώκοντας την αξιολόγηση με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Αντίστοιχα Τμήματα και Προγράμματα Σπουδών λειτουργούν σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι σπουδές στο Τμήμα μας συνδυάζουν τα γνωστικά αντικείμενα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Διοικητικής Επιστήμης και των Οργανωσιακών Σπουδών, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα Business Analytics, στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και σε Καινοτομία/ Επιχειρηματικότητα/ Στρατηγική.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας https://www.dept.aueb.gr/el/dmst

ID: 
1024
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 07-06-2018