Αποτελέσματα 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας" (Ennovation Junior) που οργάνωσε το Τμήμα ΔΕΤ του ΟΠΑ

id: 
2064

Δελτίο Τύπου

Μαθητής 3ης Λυκείου από το Γενικό Λύκειο Νάξου που έχει ήδη ιδρύσει τη δική του επιχείρηση είναι ο νικητής του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Ψηφιακής Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας" (Ennovation Junior) που οργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Φοιτητικού Συνεδρίου του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 13 Μαΐου 2014, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - Ennovation Junior" για μαθητές Λυκείου.

Το 1ο Βραβείο του διαγωνισμού έλαβε ο Αντώνης Κρητικός, μαθητής 3ης Λυκείου από το Γενικό Λύκειο Νάξου, ο οποίος έχει ήδη ιδρύσει επιχείρηση που παρέχει προστασία από ιούς σε web sites (www.malwaresniper.com). Ο Αντώνης, που έμαθε να προγραμματίζει από το δημοτικό και κερδίζει χρήματα ήδη από το γυμνάσιο ως προγραμματιστής (freelancer), είναι ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της εταιρίας και δημιουργός του συγκεκριμένου λογισμικού. Η εταιρία έχει ήδη τους πρώτους της πελάτες και βρίσκεται σε συζητήσεις με δυνητικούς χρηματοδότες.

Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν στους:

  • 2ο Βραβείο. Γέρου Δανάη και Κουή Γεώργιο-Χρήστο, από το Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού για την ιδέα Ethalyzer: Η ιδέα είχε ως θέμα την προστασία των οδηγών όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ με χρήση αισθητήρων αιθανόλης και έξυπνης τεχνολογίας που ακινητοποιεί το όχημα.

  • 3ο Βραβείο. Δήμητρα Βέργου και Ζακίνο Ταραμπουλούς, από το Pierce College, για την ιδέα m-Health Kit: Η ιδέα είχε ως στόχο την προστασία της υγείας των χρηστών της υπηρεσίας μέσω ενός ηλεκτρονικού "βραχιολιού" και τη χρήση σχετικής εφαρμογής έξυπνου κινητού (mobile app).
  • 4ο Βραβείο. Πλέσσα Θεόδωρο, από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής για την ιδέα Readifinity: Η ιδέα προτείνει μία υπηρεσία μέσω διαδικτύου για την κατά παραγγελία (on-demand) ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books).

Στους νικητές δόθηκε υποτροφία παρακολούθησης για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES) που διοργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (http://yes.aueb.gr) από 3 έως 17 Ιουλίου 2014.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν επίσης οι: Αμανίδης Γεώργιος (1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων Καρδίτσας), Γεροντοπούλου Άννυ (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη), Λουκάνι Βικτώρια (8ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Πειραιά) και Πάλλη Σμαραλένα (1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου).

Μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό 130 μαθητές από 75 Λύκεια εκ των οποίων 70% εκτός Αττικής. Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται για 5η χρονιά στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας (www.ennovation.gr) Ennovation 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αναπλ. Καθηγ. Κατερίνα Πραματάρη (k.pramatari@aueb.gr)

Κατερίνα Φραϊδάκη (fraidaki@aueb.gr)

Βράβευση μέσω Skype του Αντώνη Κρητικού από το ΓΕΛ Νάξου

που έλαβε το 1ο Βραβείο του 5ου μαθητικού διαγωνισμού Εnnovation Junior

Οι μαθητές Δανάη Γέρου και Γεώργιος-Χρήστος Κούης

που έλαβαν το 2ο Βραβείο του 5ου μαθητικού διαγωνισμού Ennovation Junior

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018