Απονομή Βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2013

id: 
1890

6ος Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας

και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Απονομή Βραβείων του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2013
με πολλά βραβεία και χορηγίες για τους νικητές

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Eurobank, διοργάνωσαν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του προγράμματος egg - enter·grow·go, εκδήλωση για την Ψηφιακή Καινοτομία κι Επιχειρηματικότητα για την ενημέρωση και εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών στην έναρξη και λειτουργία νέας επιχείρησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε, επίσης, η απονομή των βραβείων του 6ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ennovation 2013.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 296 φοιτητές, σε 94 ομάδες από 35 ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στον τελικό έφθασαν 15 ομάδες και στις 27 Νοεμβρίου δόθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δρ. Δημήτρης Πτωχός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Πρέσβης της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Jan Versteeg, ενώ διαδικτυακά συνδέθηκε ο Ευρωβουλευτής Καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς από τις Βρυξέλλες. Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, Διευθυντής MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Έφη Πρεσβεία, Διευθύντρια Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του ομίλου Eurobank, οι οποίοι ανακοίνωσαν και απένειμαν τα αντίστοιχα βραβεία.

Η κα Έφη Πρεσβεία ανέφερε μεταξύ άλλων: "Οι πρωτοβουλίες μας αυτές υπαγορεύονται από την ισχυρή μας πεποίθηση πως η καινοτομία, οι νέες ιδέες, η επένδυση στη γνώση και την έρευνα, πρέπει να αξιοποιούνται και να βρίσκουν έδαφος εφαρμογής στην παραγωγική και επιχειρηματική δραστηριότητα".

Μετά από δύο γύρους αξιολογήσεων, στον τελικό προκρίθηκαν 15 ομάδες (αποτελούμενες από 52 φοιτητές προερχόμενοι από 20 διαφορετικά ΑΕΙ/ ΤΕΙ) και παρουσίασαν τα business-plans σε 9μελή επιτροπή ειδικών. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

 • 1ο βραβείο: Ομάδα TruckBird -Γιάννης-Μαρίνος Παπαγεωργίου (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο), Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Ανδρέας Μαστοράκος (MSc in Management, HEC), Σπύρος Μανδέκης και Γεώργιος Τερμεντζόγλου (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βασίλης Πάλλας (Γραφιστική, AKTO, Middlesex University). Χορηγός βραβείου: Όμιλος Eurobank

 • 2ο βραβείο: Ομάδα Organery - Ιπποκράτης Παπαδημητράκος (PhD, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Γιάννης Μουργής (Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Singularity University, NASA).

  Χορηγός βραβείου: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • 3ο βραβείο: Ομάδα Pick-me - Δομνίκη Κουϊτζόγλου (Dept. of Development and Economics, LSE), Κωνσταντίνος Ιμπριάλος (Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Στυλιανός Μόσχογλου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

  Χορηγός βραβείου: Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

 • 4ο βραβείο: Ομάδα Clio-Muse - Ανδρέας Φατούρος (BSc in Conservation of Antiquities & Works of Art, TEI Αθηνών), Θεοδότη Δάφνη Τσεβρένη (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Νικολόπουλος (MSc in Electrical & Computer Engineering, Πανεπιστήμιο Πατρών).Χορηγός βραβείου: Orange Grove
 • 5ο βραβείο: Ομάδα Custom Bikes - Νικόλαος Μπακιρτζής (MSc in ICT Systems, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος).

  Χορηγός βραβείου: Orange Grove

 • 6ο βραβείο: Ομάδα Priority PMS - Κώστας Κρανάς (MSc Civil Engineering, University of Birmingham), Δονάτος Σταυρόπουλος (MSc Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).Χορηγός βραβείου: Orange Grove

Να σημειωθεί ότι, πριν περίπου δύο εβδομάδες, ο κ. Τσουκαλάς φιλοξένησε τις 15 ομάδες του τελικού στις Βρυξέλλες, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να εκπαιδευτούν σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επίσης, η Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα θα παρέχει υποστήριξη και φιλοξενία σε τρεις από τις ομάδες που διακρίθηκαν για έξι μήνες στις εγκαταστάσεις του Orange Grove στην Αθήνα. Χρηματικά βραβεία στη δεύτερη και τρίτη ομάδα αντίστοιχα δόθηκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ενώ το πρώτο βραβείο ήταν χορηγία της εταιρίας Eurobank. Τέλος, υποτροφίες θα χορηγηθούν σε δύο φοιτητές από τις ομάδες που έφθασαν στον τελικό του διαγωνισμού από το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Στο Β' Μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειδικό workshop με θέμα "Αντιμετώπιση Πρακτικών Θεμάτων για ένα Startup" για τις ομάδες του τελικού με ομιλητές επιχειρηματίες, όπως ο Απόστολος Αποστολάκης, συνιδρυτής των e-shop.gr, e-food.gr, doctoranytime.gr, αλλά και ειδικούς σε νομικά και οικονομικά θέματα, όπως η κα Πένυ Κοντογεώργου και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φούσκας.

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), τον ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Επικοινωνιών Ελλάδας), τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) και τη MICROSOFT. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού συντόνισαν από κοινού το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (School of Science and Technology) και το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (Business School).

Οι δύο επιστημονικοί υπεύθυνοι του διαγωνισμού Καθ. Γ. Δουκίδης και Επ. Καθ. Κ. Πραματάρη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσαν την έναρξη του 7ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2014, ο οποίος έχει πλέον διεθνή χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό: www.eltrun.gr, www.ennovation.eu.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή Εnnovation 2013

Διοργάνωση

Χορηγοί Βραβείων

Με τη Συνεργασία

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018