ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ - ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

infoMΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ compcenter@aueb.gr Η ΣΤΟ 210820324

Για την υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει Κέντρο Υπολογιστών, το οποίο βρίσκεται στην Πτέρυγα Δεριγνύ του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, στον 3ο όροφο. Αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής, συνολικής χωρητικότητας 140 θέσεων εργασίας. Το ωράριο λειτουργίας του είναι Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-20:00 και την Παρασκευή 09:00-19:30.

Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, δηλαδή φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί, Erasmus) και εργαζόμενοι όλων των κλάδων (ΔΕΠ, ΕΔΠ, Βοηθοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Διοικητικοί Υπάλληλοι) έχουν δυνατότητα σύνδεσης στους υπολογιστές του Κέντρου.

Πώς αποκτώ κωδικούς πρόσβασης (username & password);

Τον κωδικό πρόσβασης τον αποκτάτε κατά την εγγραφή σας στο Τμήμα μέσω της εφαρμογής uregister  https://uregister.aueb.gr , και είναι κοινός για όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΠΑ (e-mail , e-grammateia , e-class, WiFi, κτλ)

Με τον κωδικό αυτό αποκτάτε πρόσβαση στους εξής πόρους του Κέντρου:

- Υπολογιστές αιθουσών 1, 2 και 3 του Κέντρου Υπολογιστών

-Υπολογιστές Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (μόνο για τους φοιτητές αυτού του Τμήματος)

Τι πακέτα υπάρχουν στους υπολογιστές του Κέντρου Υπολογιστών;

Το λογισμικό περιλαμβάνει το Λειτουργικό Σύστημα Windows 10 στις αίθουσες 1 & 2 και Windows 7 στην αίθουσα 3 το πακέτο MS-Office, SPSS κ.ά.

Στο εκτός από το δίσκο C ., ποιοι άλλοι δίσκοι είναι σημαντικοί και τι περιέχουν;

Κάνοντας διπλό "κλικ" στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" (Μy Computer) θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων δύο (2) δίσκοι:

    Ο Δίσκος I: είναι ο προσωπικός σας φάκελος. Σε αυτόν τον κατάλογο έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του και μπορεί να δημιουργήσει, να αναγνώσει και να διαγράψει τα αρχεία του, στα οποία θα έχει πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή του Κέντρου. Ο χώρος στον προσωπικό σας κατάλογο είναι περιορισμένος, οπότε φροντίστε να διαγράφετε τα αρχεία και τα μηνύματα που έχετε λάβει ή αν είναι απαραίτητα να τα μεταφέρετε σε δικά σας μέσα αποθήκευσης, γιατί διαφορετικά θα διαγράφονται από το Κέντρο χωρίς προειδοποίηση.

    Ο Δίσκος S: είναι κατάλογος μόνο για ανάγνωση (Read Only) και έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες. Τα αρχεία που βρίσκονται στον κατάλογο αυτό μπορούν μόνο να τα αναγνώσουν ή να τα αντιγράψουν όλοι οι χρήστες.

Πώς συνδέομαι στο ασύρματο δίκτυο;

Υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (eduroam) σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σύνδεσης μπορείτε να βρείτε στο: https://www.aueb.gr/el/content/WiFi (Υπηρεσίες -> Διαδικτυακή βοήθεια -> Οδηγίες για WiFi).

 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τελευταία ενημέρωση: 27-11-2023