Παναγιωτίδου Αγγελική

Μέλος Συντακτικής Ομάδας, Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης ΟΠΑ.

«Να κυνηγήσουμε ευκαιρίες στην αγορά χωρίς φόβο»

Μια πλατφόρμα για τη διαχείριση των δωρεών από φιλανθρωπικούς σκοπούς, πολύ κέφι, τόλμη και καθόλου …φόβος, οδήγησαν τον φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Πολίτη στην κορυφή του  μεγάλου διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας και την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό του με στόχο την πρόκριση τη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ακόμη «γιορτή» για τους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους

Η αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, στην οποία απόφοιτοι και απόφοιτες του ΟΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων της χώρας στις «Ημέρες Καριέρας»

Εικόνα: Η αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, στην οποία απόφοιτοι και απόφοιτες του ΟΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων της χώρας στις «Ημέρες Καριέρας»

Πότε τελειώνει η «μάθηση»;

Υπάρχουν ερωτήματα που πιθανώς να χαρακτηρίζονται «ρητορικά» όχι γιατί διατηρούμε αυτή τη λατρεία ή υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά γιατί η ίδια η ιστορία έρχεται και τα καθιστά ως τέτοια. Η διάρκεια ή το ενδεχόμενο τέλους της διαδικασίας της «μάθησης» είναι ένα τέτοιο ρητορικό ερώτημα. Πλήθος επιστημονικών μελετών και αποτελέσματα ερευνών έρχονται και επιβεβαιώνουν με τα ευρήματά τους ότι η διαδικασία της μάθησης δύναται να είναι διαρκής ή και χωρίς τέλος.

Διπλό πτυχίο ΟΠΑ και Πανεπιστημίου Παβίας

Διπλό τίτλο σπουδών (Double Degree, DD) μεταπτυχιακού επιπέδου θα προσφέρει σύντομα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Παβίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής του, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού δικτύου HERMES (www.hermes-universities.eu).

Επτά στους δέκα αποφοίτους του ΟΠΑ βρίσκουν αμέσως δουλειά

του Δημήτρη Καρλή, Καθηγητή Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπευθύνου ολοκλήρωσης της παρούσας έρευνας, και
της Αγγελικής Παναγιωτίδου, Συμβούλου Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας του ΟΠΑ