Σπανού Λιζέτα

Μέλος Συντακτικής Ομάδας, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Γρ. Διασύνδεσης

Το ΟΠΑ κοντά στους… μελλοντικούς φοιτητές

Για 15η χρονιά διοργάνωσε φέτος το ΟΠΑ την μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών και μαθητριών των Λυκείων της χώρας για τις δυνατότητες που έχουν στην διάρκεια των σπουδών τους και τα επιστημονικά αντικείμενα που μπορούν να επιλέξουν. Από το 2021, η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται διαδικτυακά καθώς στόχος μας είναι η ενημέρωση να φτάσει σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι μαζί σε ένα κοινό σκοπό με …οδηγό την μουσική!

το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου στο κατάμεστο Christmas Theater, όπου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργάνωσε την μεγαλύτερη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό που έχει γίνει από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας.

Εικόνα: Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου στο κατάμεστο Christmas Theater
 

«Ξεκινήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε την επαγγελματική σας ζωή και μη φοβηθείτε!»

«Μπείτε γρήγορα στην αγορά εργασίας, μη φοβηθείτε αρχικά να εργαστείτε σε θέσεις κατώτερες των προσδοκιών σας» λέει στην «ΟΠΑ News» ο Ηλίας Σούσης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της επιτυχημένης σήμερα εταιρείας Wikifarmer που δραστηριοποιείται στην ηλεκτρονική «δικτύωση» Ελλήνων παραγωγών. Με ακαδημαϊκά εφόδια στη «φαρέτρα» του που...

Μία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση

Σε κορυφαίες θέσεις διεθνώς για το 2022 φέρνει η ετήσια κατάταξη πανεπιστημίων του έγκυρου φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) τέσσερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρεις νεοεκλεγέντες Κοσμήτορες στη διοίκηση του ΟΠΑ

Με νέα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στα αμφιθέατρά του και τρεις νεοεκλεγέντες Κοσμήτορες στη διοίκησή του υποδέχεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά.

Έτσι, η ηγεσία των Σχολών του Ιδρύματος ανανεώθηκε και τη λειτουργία τους πλέον αναλαμβάνουν τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εκλογές στο εσωτερικό του.

Αναγκαιότητα η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων

Ο κ. Γιάννης Λαπατάς ξεκίνησε εργαζόμενος σε ασφαλιστική εταιρεία από την εποχή που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Σήμερα, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντικής Ένωσης, μιλάει στην «ΟΠΑ News» για τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα μας.

 

Ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά εργασίας ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, τα οποία μάλιστα ακολούθησαν μια πολυετή οικονομική κρίση;

Οι «πρώτοι των πρώτων» του ΟΠΑ μπαίνουν στα αμφιθέατρα

Μία ακαδημαϊκή χρονιά γεμάτη προκλήσεις ξεκινά για τα ΑΕΙ της χώρας μας, με τη «νέα γενιά» τους όμως να επιστρέφει στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, μετά από δυο έτη καραντίνας. Για τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η χρονιά θα έχει μία ιδιαιτερότητα: περσινοί και φετινοί πρωτοετείς θα ζήσουν για πρώτη χρονιά την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής ζωής, καθώς τη χρονιά που πέρασε τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας λειτούργησαν μόνο διαδικτυακά.

Σελίδες