Σπανού Λιζέτα

Μέλος Συντακτικής Ομάδας, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Γρ. Διασύνδεσης

«Ξεκινήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε την επαγγελματική σας ζωή και μη φοβηθείτε!»

«Μπείτε γρήγορα στην αγορά εργασίας, μη φοβηθείτε αρχικά να εργαστείτε σε θέσεις κατώτερες των προσδοκιών σας» λέει στην «ΟΠΑ News» ο Ηλίας Σούσης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της επιτυχημένης σήμερα εταιρείας Wikifarmer που δραστηριοποιείται στην ηλεκτρονική «δικτύωση» Ελλήνων παραγωγών. Με ακαδημαϊκά εφόδια στη «φαρέτρα» του που...

Μία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση

Σε κορυφαίες θέσεις διεθνώς για το 2022 φέρνει η ετήσια κατάταξη πανεπιστημίων του έγκυρου φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) τέσσερα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρεις νεοεκλεγέντες Κοσμήτορες στη διοίκηση του ΟΠΑ

Με νέα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού στα αμφιθέατρά του και τρεις νεοεκλεγέντες Κοσμήτορες στη διοίκησή του υποδέχεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά.

Έτσι, η ηγεσία των Σχολών του Ιδρύματος ανανεώθηκε και τη λειτουργία τους πλέον αναλαμβάνουν τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εκλογές στο εσωτερικό του.

Αναγκαιότητα η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων

Ο κ. Γιάννης Λαπατάς ξεκίνησε εργαζόμενος σε ασφαλιστική εταιρεία από την εποχή που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Σήμερα, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντικής Ένωσης, μιλάει στην «ΟΠΑ News» για τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα μας.

 

Ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά εργασίας ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, τα οποία μάλιστα ακολούθησαν μια πολυετή οικονομική κρίση;

Οι «πρώτοι των πρώτων» του ΟΠΑ μπαίνουν στα αμφιθέατρα

Μία ακαδημαϊκή χρονιά γεμάτη προκλήσεις ξεκινά για τα ΑΕΙ της χώρας μας, με τη «νέα γενιά» τους όμως να επιστρέφει στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, μετά από δυο έτη καραντίνας. Για τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η χρονιά θα έχει μία ιδιαιτερότητα: περσινοί και φετινοί πρωτοετείς θα ζήσουν για πρώτη χρονιά την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής ζωής, καθώς τη χρονιά που πέρασε τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας λειτούργησαν μόνο διαδικτυακά.

«Στις ομάδες δεν υπάρχουν διαχωρισμοί»

Για το γυναικείο επιχειρείν εν μέσω πανδημίας, το «άνοιξε κλείσε» του λιανεμπορίου, αλλά και τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων ευκολίας μιλάει η κυρία Δέσποινα Ξυνού, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της OK! Anytime Markets Α.Ε., σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΟΠΑ News».

Μια νέα «δικτύωση» καταναλωτών και εμπόρων

Μία νέα εταιρεία τεχνολογίας, που αναπτύσσει ευφυείς λύσεις εντοπισμού θέσης για επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, κλέβει τις εντυπώσεις την τελευταία τριετία, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των δημιουργών της και αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την πορεία του εγχειρήματός τους, αλλά και τα εφόδια που έλαβαν στη διάρκεια των σπουδών τους μιλάει στην «ΟΠΑ News» ο κ. Λέων Γαβαλάς, συνιδρυτής της startup.

Στα «ψηφιακά» αμφιθέατρα του ΟΠΑ μαθητές από 273 σχολεία

Διαδικτυακά υποδέχτηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 273 σχολεία από όλη την Ελλάδα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενημερωθούν συνολικά για τις παρεχόμενες σπουδές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών τρίτης λυκείου στην ψηφιακή ημερίδα ξεπέρασε τελικά τους 5.500.

Σελίδες