Λιάτσου Μαρία

Μέλος Συντακτικής Ομάδας, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Γρ. Διασύνδεσης

Τα κοινά «μονοπάτια» Πολιτισμού και Οικονομίας

Οικονομία, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα. Τα κοινά αυτά μονοπάτια αναζήτησαν οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις στην ημερίδα με θέμα "Πολιτισμός και Οικονομία", που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο.  

Οι 11 νέοι του ΟΠΑ στην ελληνική λίστα του Forbes 30 under 30

Οι έξι απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του 2023, έγιναν οι «11» στην περίφημη λίστα των «Forbes 30 under 30» για την Ελλάδα, των πιο επιτυχημένων δηλαδή νεαρών επιχειρηματιών κάτω των 30 ετών. Όλοι τους επελέγησαν για τις καινοτόμες ιδέες τους, για την επιτυχημένη υλοποίησή τους και κυρίως για το σημαντικότερο όλων: τη διάθεσή τους να προσφέρουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα.

Ο ρόλος του Πανεπιστημίου τους άλλωστε ήταν- πέραν της επιστημονικής γνώσης- να  βοηθήσει τους αποφοίτους του να αναπτύξουν αποτελεσματικές δεξιότητες, να καινοτομήσουν και να ξεχωρίσουν.

6 νέοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ελληνική λίστα της Forbes 30 under 30

Η Δέσποινα Αδαμοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας έκανε μεγάλη εντύπωση όταν πρωτοήρθε, πριν από 3 χρόνια, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρώτη της κίνηση, «πρωτάκι» όπως ήταν, να επισκεφθεί το Τμήμα δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος και να ζητήσει να βοηθήσει ως εθελόντρια σε όσες περισσότερες δράσεις μπορούσε.

Μια ψηφιακή «βόλτα» στο Πανεπιστήμιο

Την πρώτη εφαρμογή Eικονικής Περιήγησης (Virtual Walkthrough) σε ελληνικό πανεπιστήμιο με δυνατότητα απομακρυσμένης ξενάγησης, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι ψηφιακοί επισκέπτες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος μάλιστα της χρήσης της είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της προσβασιμότητας στο Πανεπιστήμιο καθώς σ αυτήν περιλαμβάνεται ειδική σήμανση των χώρων του για πολίτες ΑμEΑ.

Άμεση η ανάγκη οικονομικού εγγραμματισμού των νέων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά, που αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για μαθήτριες και μαθητές τρίτης λυκείου. Όπως αποκάλυψε ο «Ερμής» (το όνομα του διαγωνισμού προήλθε από το έμβλημα του Ιδρύματος, τον θεό Ερμή), το 50% των τελειοφοίτων λυκείου έγραψε «κάτω από τη βάση» στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Ένα βιβλίο για την ιστορία του ΟΠΑ

Αυτά είναι από τα πρώτα ερωτήματα στα οποία απαντά το βιβλίο, που πραγματεύεται την εξέλιξη του ΟΠΑ μέσα από τη μελέτη και την αξιοποίηση του ιστορικού του αρχείου, αλλά και της ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.